top of page

İşletme Eğitim İçerikleri: 

  • Süreç Yönetimi ve Süreç İyileştirme Eğitimi

Operasyonel süreçlerin tanımlanması, sahiplerinin, tedarikçilerinin, müşterilerinin, ihtiyaçlarının belirlenmesi, gerekli adımlarda ölçümler alınarak performansının izlenmesi ve gerekli iyileştirmelerin yapılmasını içeren faaliyetler bütünüdür.  

Süreç yönetiminin belli başlı faydaları:​

Süreç yönetimi kurumda/birimde yapılan faaliyetlerin işler bazında ortaya çıkarılmasını sağlayarak iş/süreç bazlı bir kontrol sağlar.

Süreçlerin akış şemaları oluşturulacağından, yapılan işler bir bütün halinde görülebilir.

Her bir sürecin sahibi/sorumlusu belirlenerek hangi işin kim/kimler tarafından yapıldığı net biçimde ortaya konur.

Her bir sürecin etkin biçimde işleyebilmesi için gerekli girdi ve tedarikçiler, ortaya çıkan çıktılar ve müşteriler belirlenir.  Böylelikle süreçte herhangi bir sorun yaşandığında nedeni daha kolay bulunabilir.

Süreçlere ait hedeflerin belirlenmesi ve söz konusu hedeflere erişilememesi durumunda izlenecek yolun tespit edilmesi.  İyileştirmeye açık alanların bulunması

  • İş Etüdü ve Verimlilik Eğitimi

Eğitimin içeriği; iş etüdü yöntemleri, iş ekonomisi prensipleri, verimlilik kavramı, bir işletmenin emrindeki kaynakların verimliliği, temel iş kapsamı, zaman kaybı, emeğin verimli bir şekilde çalışmasını sağlayıcı yönetim teknikleri konularından oluşmaktadır. Eğitim sonunda; bir işi gerçekleştimenin en ekonomik yolunu bulmak, bulunan metodu ve gerekli malzemeyle araçları standart hale getirmek, gereksiz faaliyetlerden kurtulmak, gerekli faaliyetleri mümkün olan en ekonomik şekilde düzenlemek, iş ile ilgili doğru zaman standartlarını saptamak, üretimde kullanılan kaynaklardan yararlanma oranını artırmak, işgücünü eğitmek, ergonomik açıdan çalışma koşullarını iyileştirmek bilinci kazandırılmaktadır. Eğitimin içeriği; iş etüdü gelişimi ve verimlilik ilişkisi, iş etüdünün ağırlık merkezleri, metod etüdü ve problem çözme teknikleri, araştırma teknikleri, iş ölçüm ve akış analizi, iş ölçüm teknikleri ve uygulama alanları, insan ve üretim aracına ilişkin akış türleri, zaman etüdü, iş örneklemesi ve verimlilik açısından çalışma yerinin düzenlenmesi konularından oluşmaktadır. Eğitimde; verimlilik kavramı, yaklaşımlar, tanımlar, yanlış değerlendirmeler, mali kaynaklara yönelik verimlilik arttırma teknikleri, fayda-maliyet analizi, sıfır bazlı bütçe, maliyet-verimlilik tahsisi, maliyet muhasebesi, yatırım kaynaklarına yönelik verimlilik arttırma teknikleri, planlayıcı-önleyici-kestirimci bakım, sebep sonuç analizi, hat dengelemesi, 5S, enerji kaynaklarına yönelik verimlilik arttırma teknikleri, hammadde kaynaklarına yönelik verimlilik arttırma teknikleri, schwart diyagramları, kalite kontrol teknikleri, değer analizi, 7 temel araç, insan gücü kaynaklarına yönelik verimlilik arttırma teknikleri, iş etüdü, iş basitleştirme, motivasyon, beyin fırtınası, QCC, özendirici ücret sistemleri, yönetim kaynaklarına yönelik verimlilik arttırma teknikleri konuları yer almaktadır. 

  • 5S Eğitimi

İşletmelerde iş güvenliği, kalite, verimlilik, makine performansı, çalışanların katılım ve motivasyonunun artırılmasına yönelik çeşitli çalışmalara katkıda bulunan, işletmelerdeki düzen ve disiplini sağlamak için kullanılan en temel iyileştirme aracıdır ve yıllardan beri tüm dünyada en yaygın kullanılan tekniklerden biri olarak bilinmektedir.

5S'in adımları şunlardır:
Seiri:        Gereksiz, kullanılmayan malzeme/eşya/alet vb. şeylerin ayıklanması
Seiton:     Malzemeler için en güvenli ve en etkin yerlerin belirlenip düzenlenmesi 
Seiso:       5S alanının temizlenmesi
Seiketsu: İlk 3 adımda elde edilen koşulların standartlaştırılması
Shitsuke: Eğitim ve disiplin. 5S alanında tanımlanan standartların alışkanlık haline getirilmesi, çalışanların 5S düşünce tarzını her yerde kullanmaları

5S felsefesinin faydaları ise şu şekilde sıralanabilir:

  1. Güvenlik; organize, düzenli ve temiz bir iş ortamı çalışmak için daha güvenlidir.  İşletmelerde kazaların azaltılması en önemli hedeflerden birisidir.  Kazaların azaltılmasında görsel göstergeler, eşyaların ve kimyasalların daha iyi yerleştirilmesi büyük önem taşımaktadır.  

  2. Geliştirilmiş üretim akışı ve verimlilik; Gereksiz malzemelerin kaldırılması ve malzemelerin en gerekli olduğu yere konması ile arama süresi azaltılır.  Yerleşim göstergeleri herkese doğru prosedürleri gösterir ve insanları sadece bir göz atma ile malzemelerin yerini bulmalarını sağlar. Temizlik ve muayene,arıza kaynaklarını, ekipman arızalanmadan önce bulmaya imkan verdiği için plansız kayıp zamanı azalır.  Böylelikle sorunların çözümünde proaktif bir yaklaşım izlenmiş olur.  

  3. Kalite artışı; Günlük temizlik faaliyetleri, mamulleri ve üretim aşamalarını kirden uzak tutmaya yardım eder. Günlük temizlik esnasındaki ekipman ve makine kontrolleri mamul hatalarına yol açabilecek arızaların bulunması için sizi uyarıp bulmanızı sağlar.

  • Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi

İnsan kaynakları yönetimine bütünsel ve stratejik yaklaşımlar, sürekli gelişim ve sürdürülebilirlik açısından şirketler için büyük önem taşımaktadır. Eğitim, insan kaynakları yönetimine stratejik bağlamda yaklaşımın ilkelerini ve organizasyonel strateji konusunu örnek olaylarla ortaya koymaktadır. İnsan Kaynakları Yönetimine Giriş, strateji, Proje Odaklı İnsan Kaynakları Sistemi, verimlilik, organizasyonun sadeleştirilmesi, yasal mevzuatın önemi, insan kaynakları planlaması, sürekli gelişim, kariyer yönetimi, iş değerleme, performans ve ücret yönetimi, iletişim ve koordinasyonun önemi, insan kaynakları yetki durumu, insan kaynakları yöneticisinin rolleri ve görevleri, oryantasyon, rotasyon ve yedekleme konularına yer verilecektir. Eğitimin sonunda katılımcılar; stratejik insan kaynakları yönetimi ilkesel yaklaşımlar, temel uygulamalar ve temel bileşenleri, kadrolama ve planlama, organizasyon stratejisi konularında bilgi sahibi olacaklardır.

  • Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi Eğitimi

Eğitim, dünya genelindeki yoğun ticari rekabet sonucu ön plana çıkan, modern yönetim, stratejik pazarlama, marka stratejileri, markaya aidiyet gibi kavramların ayrılmaz bir bütün olarak değerlendirildiği kavramları aktarır ve katılımcıların bu kavramlarla yollarını belirleyebilmelerini amaçlar. Eğitimde; strateji nedir,  stratejik yönetim, stratejik  ve operasyonel pazarlama, stratejik pazarlama yönetimi süreci, ürün yaşam eğrisi ve uygulanması gereken stratejiler, pazarlama araştırması ve konularına göre araştırma faaliyetleri, müşteri yönetimi, marka tarihçesi, marka unsurları ve seçme kriterleri, debranding konularında bilgi verilmektedir.

​​​​

  • Stratejik Planlama Eğitimi

Stratejik planlama, geleceği şekillendiren ve ona ulaşmak için gerekli prosedürlerin geliştirildiği süreçtir. Bu planlama sayesinde, stratejik düşünme sürecinin kurgulanması ve şirket çalışanlarının ulaşmak için çabalayacağı ortak bir vizyon, misyon ve şirket değerleri belirlenerek gelecek öngörüsünün netleştirilmesi sağlanmaktadır.

Eğitimde, stratejik düşünme ve yönetim süreci, stratejik planlama süreci, stratejik planlamanın ve stratejik yönetimin esasları, stratejik plan geliştirmenin aşamaları ve aksiyon belirlemei vizyon ve ana değer oluşturma, rekabet ve portföy analizleri, dış ve iç çevre analizleri, SWOT analizi, uygulama önündeki engeller anlatılacaktır. Katılımcılar eğitimin sonunda, stratejik planlama ile ilgili temel kavramlar, sürecin adımları ve nasıl yürütüleceği, planlama sürecinde karşılaşılabilecek zorluklar ve bunlarla nasıl baş edileceği konularında bilgi sahibi olacaklardır.

  • Profesyonel Fabrika Yönetimi Eğitimi

Bir fabrikanın veya işletmenin sürekliliğini sağlamak ancak bölümlerin ana fonksiyonlarını layıkıyla yerine getirmesiyle mümkündür. Fabrika yönetimi, faaliyet amacına uygun olarak bölümlerin uyum içinde yönetilmesinden sorumludur. Fabrika yönetiminin temelinde, yapılan işin, işi yapan çalışanların ve bu çalışanları yöneten bölüm yöneticilerinin yönetimi olarak detaylı bir faaliyet yatmaktadır. Bu nedenledir ki profesyonel yönetim becerilerine sahip olmak ve bunları günün koşullarına göre geliştirmek fabrika yönetiminde yer alan yöneticilerin vazgeçilmez hedefi olmalıdır.

Eğitimde; iletişim, liderlik, takım çalışması, stratejik planlama ve performans yönetimi, süreç yönetimi (süreçlerle yönetim) ve organizasyon proje planlama ve yönetimi, satış ve pazarlama üretim yönetimi (üretim tipleri, yalın üretim, fabrika yerleşimi vb. verimlilik teknikleri), Ar-Ge, mühendislik ve tasarım, stok yönetimi, satın alma, mali işler ve muhasebe, bütçe yönetimi, idari işler, kalite yönetimi, müşteri ilişkileri ve yönetimi, insan kaynakları yönetimi, bakım (5S, TPM) konularına yer verilmektedir.

  • Ar-Ge Proje Yazma Teknikleri Eğitimi

Günümüzde kuruluşların rekabet gücünü Ar-Ge ve  inovasyon faaliyetlerindeki yetkinlik düzeyi belirlemektedir. Bu eğitimde ulusal ve uluslararası Ar-Ge destek programları tanıtıldıktan sonra bu programlara proje önerisi hazırlanırken dikkat edilecek hususlar anlatılmakta, daha sonra proje önerisi hazırlama ile ilgili örnek çalışmalar yapılmaktadır.​​

  • Proje Yönetimi Eğitimi 

Günümüzde proje yönetimi çok daha yaygınlaşmakta ve ilgi çekmektedir. Değişimi yönetim isteyen kurumlar gittikçe daha fazla oranda proje yönetim becerilerini geliştirmeye çalışmaktadır.

Bu eğitimde proje yönetiminin temelleri yanısıra, uygulama sorunları da işlenecektir. Yoğun olarak proje yönetimi planlama yetenekleri ve kontrol sistemlerinin tasarımı örnekler üzerinden ele alınacaktır. Proje yönetiminin stratejik boyutları yanısıra, başarı faktörleri de tartışmaya açılacaktır. 

Bu kazanımlarla katılımcıların; gerçekçi zaman, efor ve bütçe tahminleri sayesinde daha başarılı projeler yürütmesi, sağlayacakları yüksek müşteri memnuniyeti ile sürdürülebilir rekabet avantajı elde edebilecek donanıma sahip olması hedeflenmektedir.

  • İstatistiksel Proses Kontrol (İPK) Eğitimi

İstatistiksel Proses Kontrol, istatistik tekniklerinin, veri toplamak, analiz etmek, yorumlamak ve çözümler getirmek üzere kalite problemlerine uygulanmasıdır.

Müşteri şartlarının yerine getirilip getirilmediğine ve sürecin kendi ürettiği değişkenlik sınırları içinde olup olmadığına karar vermede bir araç olarak kullanılmaktadır. İPK sürecin kontrol altında olup olmadığını tespit eder, ancak sürecin kontrol dışı olmasına ait nedenleri ortaya koyamaz.

Bir diğer deyişle, İPK; bir uyarı sistemi olarak çalışmaktadır.

İPK’nın amacı değişimin özel nedenlerini ortadan kaldırarak prosesi kontrol altında tutmaktır. Kontrol altındaki bir proses, değişimin özel nedenleri ortadan kaldırıldığında sürekli olarak kendi doğal spesifikasyonu içinde parçalar üretmektedir.

Eğitimin amacı; proses tasarımı kapsamında faydalanılan ve proses kontrol amacıyla kullanılan istatistiksel teknikler konusunda, katılımcıların bilgi ve becerilerini artırmak, bu yöntemle ilgili tanım ve uygulamaları, pratik ve kuruma özel örnekler ve uygulamalar yardımıyla somutlaştırmaktır.

  • Ölçüm Belirsizliği ve Validasyon Eğitimi

Laboratuvarların performansını belirleyen en önemli faktör olan metodların validasyonunu yapmak için gerekli yöntemlerin ve metod validasyon parametrelerinin anlaşılmasını sağlamak eğitimin amacıdır. TS EN ISO 17025 standardı kapsamında metot validasyonunun değerlendirilmesi, çalışmaların planlanması, gerçekleştirilmesi, raporun hazırlanması ve sonuçların değerlendirilmesi konularına yer verilecektir. 

  • PPAP (Üretim Parçası Onay Prosesi) Eğitimi 

Eğitimde; müşterinin bütün mühendislik resim ve spesifikasyon gereklerinin imalatçı tarafından anlaşılmasını sağlayan metod anlatılacaktır. Eğitim konuları ise; üretim parçası onay prosesinin uygulanması, üretim parçası onayı için imalatçıdan istenenler, imalatçı onay seviyeleri, proses talepleri, kayıtların ve mastar numunenin saklanması, parça onay durumu olarak belirlenmiştir. 

  • FMEA (Hata Türleri ve Etkileri Analizi) Eğitimi​

FMEA, üretim/hizmet faaliyetlerinden emin olmak için, bu faaliyetler ile ilgili ekip tarafından kullanılan analitik bir tekniktir. Yeni ürünlerin/hizmetlerin devreye alınmasına veya mevcut ürünlerin/hizmetlerin üretiminin başarı ile yapılmasına destek olmaktadır. Üretim/hizmet faaliyetlerindeki potansiyel hataları, hataların etkilerini ve ilgili mekanizmaları belirler. Eğitim; üretim/hizmet faaliyetlerinde FMEA’yı uygulamak isteyen kuruluşların çalışanlarına bu metodu uygulamalar ile öğretmeyi amaçlamaktadır. 

​​

  • Yalın Üretim Eğitimi

Maliyeti arttırmadan kaliteyi yükseltmek, stokları arttırmadan teslim süresini kısaltmak, küçük miktarlı siparişleri verimi düşürmeden gerçekleştirmek, sevkiyatları zamanında yapmak, daha az kaynakla daha çok gelir elde etmek, daha az işletme sermayesi ile çalışabilmek ve yeni yatırımlar için kaynak ayırabilmek, tüm şirket yöneticilerini ilgilendiren konulardır.

Yalın üretim aynı anda hem daha kaliteli, hem daha hızlı, hem daha ucuz, hem de daha esnek olmanın; tüm bunları aynı anda başarmanın yöntemidir. 1950′li yıllardan itibaren Toyota fabrikalarında geliştirilen yalın üretim sistemi bugün havacılıktan kimyaya, tüketim ürünlerinden ağır sanayiye, gıdadan metal işlemeye her alanda uygulanmaktadır.

Eğitimin amacı; yalın dönüşümü gerçekleştirmek isteyen kuruluşlarda, gerekli olan kültürel değişimi başlatmak için yalın üretim yaklaşımlarını, prensiplerini ve hedeflerini katılımcılara aktarmaktır. Yalın Üretimin temel taşı olan israfın anlaşılmasını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

Eğitim sonunda; yalın üretim sisteminin tarihsel gelişimi ve özellikleri hakkında bilgi, üretim süreçlerinde yaşanmakta olan sorunlara farklı bir bakış açısı, şirketimizin yalın düşünceden nasıl yararlanabileceğini görmek ve yalın üretim uygulamaları ile şirket kültürü ilişkisine yönelik bilgi konuları hakkında katılımcılar bilgi sahibi olacaklardır.

  • TPM (Toplam Verimli Bakım) Eğitimi 

TPM (Total Productivity Maintenance/Toplam Verimli Bakım), üretim ve hizmet süreçlerinde, tüm çalışanların katılımı ile, otonom bakımı öngören, arıza giderme değil önleme yaklaşımını benimseyen, makine ve ekipman etkinliğini en üst düzeye getiren bir bakım yönetimi yaklaşımıdır.

TPM çalışanları, makineleri ve ekipmanları geliştirerek şirket kültürünü değiştirmeyi amaçlamaktadır. Çalışanlara eğitim ve sorumluluk verilerek yeteneklerini arttırmaları için ortam sağlanır ve çalışanlar ile birlikte makine ve ekipman da geliştirilir.

TPM, kayıpların azaltılması ve verimliliğin arttırılması için kullanılan bir yöntemdir.

Yalın üretim felsefesinde zorunlu ancak azaltılabilir faaliyet olarak tanımlanan bakımlar yapılmak zorundadır ve olabildiğince hızlı ve etkin gerçekleştirilmek durumundadır.

TPM ile operatörlerin bakımlarda etkin rol alması sağlanarak makina verimlilikleri arttırılmakta, arıza oranları, yedek parça maliyetleri düşürülmekte ve makina-ekipman performansı yeniden yapılandırılmaktadır.

Eğitimde; TPM uygulamasını kuruluşuna taşıyacak ve yerleştirecek uzmanların bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.

  • 8D (8 Disiplin) Problem Çözme Yaklaşımı Eğitimi

8D, problemleri 8 adımda çözmeye yarayan bir problem çözme yöntemidir. Bu yöntem; problemin oluşmasında katkısı olan tüm faktörleri tanımlar, probleme sebep olan sistematik faktörleri ortadan kaldırır, takımın sonuca erken atlamasını önler, detaylı araştırmaya teşvik eder ve problemin tekrarlanmamasını sağlar. Eğitimde 8 adım detaylı bir biçiöde anlatılacaktır. 

  • Çevre/İSG/Petrol Piyasası Mevzuatı Eğitimi 

Kamu hizmeti ve özel sektör kuruluşları ve otoritelerinin, her kurumun özel talebine göre eğitim verilmektedir.

​​

  • Değişim Yönetimi Eğitimi

​Bu eğitimde amaç katılımcılara çevrelerinde yaşanan değişimlerinin farkındalığını sağlayıp bu değişime ayak uydurup dönüşümü sağlamaları yolunda yapılması gerekenleri aktarmaktır. Kişilerin değişime verdikleri tepkiler ve bu tepkilerin ele alınışı, farklı koşullardaki değişim yönetiminde liderlik tarzlarının nasıl olması gerektiği üzerinde durulmakta ayrıca değişimin gerçekleşmesi için izlenmesi gereken yolları aktarmaktır.

​​

  • SWOT Analizi Eğitimi

SWOT Analizi kişisel ve kurumsal olarak oldukça yararlı bir analizdir. SWOT Analizi’nde bireyler veya kurumlar kendisi için en önemli sayılabilecek güçlü ve zayıf yönlerini, fırsatları ve tehditleri belirler ve değerlendirir. Eğitimde, SWOT Analizi hakkında sizlere kolaylık sağlayacak bazı yollar ve teknikler önererek üstesinden nasıl gelinebileceği, SWOT kavramı, kişisel ve kurumsal SWOT analizi örnekleri ile birlikte anlatılmaktadır. 

  • İnovasyon ve Yaratıcı İş Modelleri Eğitimi

Bu pratik eğitim, yöneticilere ve uzmanlara, işyerinde fikir üretmek ve sorunları çözmek için kullanabilecekleri basit yaratıcı düşünme tekniklerini sunacaktır.

Yaratıcı bir yaklaşım kullanmanın faydaları

Kolaylaştırıcı sunumu, katılımcının kişisel tanıtımları ve buz kırıcı

Yaratıcılık ve yenilik arasındaki farkın farkında olunması

Yenilik döngüsünü anlama

Kolaylaştırıcı sunumu ve grup tartışması

Düşünce kalıpları ve varsayımları aşmak

Sol ve sağ beyindeki düşünceyi tanıma

Ne kadar yaratıcı olduğumuzu saptamak

Bireysel yaratıcı düşünme egzersizleri, grup incelemesi ve öz değerlendirme anketi

Yaratıcılığın etkinleştirilmesi

Yaratıcılığı geliştirmek için basit yöntem ve teknikler

Yaratıcı düşünceyi daha da geliştirmenin yollarını belirleme

Bireysel pratik alıştırmalar ve grup incelemesi

Fikir üretmek için yöntemler ve araçlar

Beyin fırtınası veya mavi gökyüzü düşünce oturumu

Tersine beyin fırtınası

Kartları veya zihin haritalarını sıralama

Yapışkan notalar / Metaplanning tekniği

Her bir fikir oluşturma tekniğinin en iyi ne zaman kullanılacağını belirleme

Grupla artı öğrenme incelemesi ile kolaylaştırıcı teknik gösterimi

Mantıksal karşı yanal düşünce

Yanal ve mantıksal düşünce arasındaki farkları tanıma

Güçlü yönlerimizi takdir ediyorum

Energiser egzersizi, kısa sunum, "Bir şişedeki mesaj" alıştırması, inceleme

Yaratıcı problem çözme

Yaratıcı problem çözme teknikleri

Sorunlu kontrol listesini kullanarak, "vahşi git" ve 5 şey

İşle ilgili sorunlara başvurmak

Teknisyenlerin, çiftlerin veya üçlü egzersizin düzenleyicinin gösteri

Öğrenmeyi uygulama

Yaratıcı fikirleri harekete geçirmek

Küçük grup pratik problem çözme ve yaratıcı düşünce faaliyetleri, grup geribildirimi ve incelemesi

​​

  • Kurum İçi Takımlar İçin Takım Ruhu ve Yaratıcı Drama Eğitimi 

Ekip çalışması, çalışanların karşılıklı anlayışlarını arttıran, güven ortamını oluşturarak işletme hedeflerine ulaştıran çok değerli bir araçtır. Ancak, ekip çalışmasının sihirli bir değnek olduğunu düşünmek yanlıştır. Ekip kurmak bir çözümdür, ancak tek çözüm değildir. Ekip çalışması ve ekip ruhunun erdemleri ise uzun zamandır tartışılmaktadır. Geçmişte kurumlarda bir “ekip üyesi olmak” başarılı olmanın ilk adımı olarak değerlendiriliyorken; ekip kavramı da herkese ayak uydurmak, çoğunluğa uymak anlamına geliyordu. Bugün ise, ekip çalışmasının farklı bir anlamı vardır. Ekip çalışması, farklı becerileri ve tecrübeleri olan kişilerin oluşturduğu ortak hedefe doğru giden bir grubun içinde yer almak anlamına gelmektedir.

Günümüzün ekipleri, üstün bir performans düzeyi yakalamaya yönelik çalışmalar yapmaktadırlar. Bu eğitimin genel amacı da kurumlardaki ekip çalışmalarının daha etkili ve verimli bir biçimde gerçekleştirilmesi konusunda uygulamaya dönük bilgiler aktarmak ve beceriler kazandırmaktır.

​​

  • Kurumlarda Etkin İletişim Eğitimi

Çalışanların, departmanların, takımların birbirleri ile olan iletişimleri şirketin verimliliğine, çalışanların bağlılığı ve memnuniyetine, kurum içi kültüre etki etmektedir. Güçlü bir iletişim için önce kişilerin kendileri ve çevrelerini tanımaları, bu anlamda farkındalık kazanmaları gereklidir. Kurumsal hayatın gerçeklikleri içerisinde çatışmaların olması doğaldır. Bu çatışmaların doğru iletişim teknikleri ile çözülmesi gereklidir.

Eğitimde amaç, katılımcılara kendileri ve iletişim içerisinde oldukları insanları tanımaları, onları anlamaları ile ilgili farkındalıklar yaratmak, etkin dinleme ve güçlü soru sorma  becerilerini geliştirmek, kendilerini etkili bir şekilde ifade etmeleri için gerekli yöntemleri aktarmak, çatışmaları yapıcı bir yaklaşımla çözmek için gerekli yaklaşımları aktarmak amaçlanmaktadır. Katılımcılar çeşitli deneysel uygulamalar ve egzersizlerle iletişim tekniklerini deneyimleyeceklerdir.

  • Yeni Pazar ve Müşteri Bulma Teknikleri Eğitimi 

Yeni Pazar ve Müşteri Bulma, bir piyasada herhangi bir ürünün nasıl satılacağı ve pazarlanacağı konusunda ihtiyaç duyulan bilgi ve kaynakların toplanmasında işletmelere destek veren önemli araçlardan bir tanesidir.

Doğru şekilde yapılmış pazar araştırması işletmenin karar alma süreçlerinde etkin rol oynar. Bu tarz piyasa araştırmaları etkin bir şekilde yapılmadığında, işletmelerin uluslararası satış, pazarlama ve fiyatlandırmada yanlış kararlar alınmasına sebep olmaktadır. Bunun için yurtdışı piyasa araştırmalarında uygulanması gereken tekniklerin inceliklerini bilmek gerekir.

Eğitimin temel amacı; uluslararası ticaret ile ilgili stratejik kararların alınmasında, işletmelerin ihtiyaç duyduğu bilgi ve verilerin hangi teknikler kullanılarak nasıl bulanacağı ve toplanacağını ve en uygun/etkin araştırma tekniğinin seçilmesi ve uygulanmasını sağlamaya destek olmaktır.

Satış işiyle uğraşanların en önemli görevlerinden birisi de, yeni müşteri bulma ve yeni iş yaratma konusundaki sorulara etkin cevaplar bulma, bu konuda yapılması gerekenleri aktararak satışlarını hedefleriyle paralel ya da üstünde tutabilmektir. Eğitim sonunda katılımcılar iş geliştirme ile ilgili en temel ve gerekli bilgileri edineceklerdir.

  • İş Yaşamında Profesyonellik Eğitimi

​Şirket çalışanları, içinde bulundukları rekabet koşullarında farklılık yaratmak için profesyonel bir yaklaşımla hizmet düzeyini arttırmalıdır.
Özellikle de kurumsallaşma sürecinde bireysel kaliteden, bütünsel kaliteye giden yolda bireylerin davranışsal yetkinlikleri geliştirmek rekabet avantajı yaratmaktadır.
Profesyonellik bir şirkette baştan sona herkese ait bir kavramdır. İş hayatında başarının anahtarı olan profesyonellik, zaman zaman farklı ölçütlerle değerlendirilir ve farklı anlamlar yüklenir. Profesyonellik çeşitli yetkinlikleri içeren tutumlardır. Eğitim kapsamında bir profesyonelin taşıması gereken özellikler ve profesyonellik yetkinlikleri konusunda bilgilendirme yapılacak ve günümüz koşullarının baskısı altında bulunan bireyin çalışma temposu etkisi ile unuttukları, ihmal ettikleri ya da önem vermedikleri iletişim becerilerini geliştirerek kurumsal iletişimde farklılık yaratılması sağlanacaktır.

  • CRM-Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi

CRM (Costumer Relationship Management) yeni müşteri edinmek, var olan müşteriyi tutmak, müşteri sadakatini kazanmak ve karlılığını artırmak için anlamlı iletişimler yoluyla işletme çapında müşteri davranışlarını anlama ve etkileme yaklaşımıdır. Eğitim içeriği; müşteri kavramı, müşteri ilişkileri yönetimi, müşteri için değer yaratma, müşteri ile iletişim, müşteri odaklılık, CRM nedir, müşteri ile iletişimde kazalar, müşteri itirazları ile başa çıkma, kusursuz müşteri ilişkisi, müşteri sadakati sağlama, müşteri sadakatini anlama, müşterinin vazgeçme/firma değiştirme nedenlerini anlama, iletilim modeli ve unsurları, müşteri ile iletişimde empati ve müşteri memnuniyetinin maliyeti konularını kapsamaktadır. Eğitim sonunda katılımcılar müşteri ilişkilerini karlı hale getirmek, farklılaşma sağlamak, maliyet minimizasyonu sağlamak, işletmenin verimini artırmak, uyumlu faaliyetler sağlamak ve müşteri taleplerini karşılayabilmek konularında bilgi sahibi olmuş olacaklardır.

  • Risk Yönetimi Eğitimi

Risk yönetimi, belirlenen amaç ve hedeflere ulaşabilmek için hangi risklerin, ne ölçüde yönetilmesi gerektiğini belirleyen ve bu sürecin planlandığı şekilde gerçekleşmesini güvence altına almayı hedefleyen bir sistemdir. Eğitimin amacı; şirket/kurumlarda etkin bir risk yönetim sistemi oluşturmaya yönelik strateji, yöntem, araç ve teknikleri aktarmaktır. Kurumun varlığının ve/veya faaliyetlerini kesintisiz devam etmesi, kayıpların maliyetlerinin azaltılması, gelir istikrarı, imaj, itibar ve sosyal sorumluluk, yasal düzenlemelere uyum için kurumlar risk yönetimine ihtiyaç duymaktadır. Eğitimde; risk tanımları ve prensipleri, risk metodolojisi, risk yönetiminin geçmişi, risk yönetiminin önemi ve kurum performansına katkısı, riskin belirlenmesi, riskin analiz edilmesi ve yasal şartlar, riskin değerlendirilmesi, riskin giderilmesi/azaltılması, riskin izlenmesi ve süreçlerde risk değerlendirme yaklaşımı konuları ele alınmaktadır. Eğitimde teorik bilgilerin pratik uygulamaya dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Ayrıca eğitim süresince, dünyadan ve Türkiye’den iyi uygulama örnekleri verilerek, bünyelerinde etkin risk yönetimi sistemleri kurmuş pek çok şirket/kurum ile ilgili vaka incelemeleri yapılmaktadır.

  • Eximbank İhracat Kredi Sigortası-Kaliteli Alacak Tahsilat Yöntemi Eğitimi

Bu eğitim ile; İhracatçı firmaların ihraç ettiği mal bedellerinin, ticari ve politik risklere karşı belirli oranlarda teminat altına alınması ve sigortalı firmaların gerek Türk Eximbank nezdinde doğmuş veya doğacak alacak haklarını ticari bankalara temlik etmek suretiyle, gerekse kambiyo senedine bağlı vadeli alacaklarını ister Türk Eximbank’ta, isterse Türk Eximbank onayı ile ticari bankalarda iskonto ettirmek suretiyle düzenli finansman imkanına erişmeleri amaçlanmaktadır. 

  • Faktoring-Kaliteli Alacak Tahsilat Yöntemi Eğitimi

Factoring, vadeli satış yapan firmaların her türlü mal ve hizmet satışından doğan alacak haklarını factoring şirketlerine devretmek suretiyle kısa vadeli kaynak sağladıkları bir finansman tekniğidir. Bu teknik sayesinde işletmeler özkaynak ve banka kredisi kullanmadan ticari alacaklarını nakde çevirerek işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.

Bu eğitimin amacı factoring işlemleri hakkında genel bilgiler vererek, sistemin işleyişini anlatmak, yasal düzenlemeler, işletmelere sağladığı avantajlar ve muhasebeleştirilmesi hakkında bilgi vermektir.

-Faktoring’in Tanımı

-Faktoring İşleminin Tarafları

-Faktoring İşleminin Fonksiyonları

-Faktoring İşleminin Çeşitleri

-Faktoring İşleminin Avantajları

-Faktoring İşleminde Maliyetler

-Maliyetler ile İlgili Örnek Uygulama

-Yurtiçi Faktoring Sisteminin İşleyişi

-İhracat Faktoring Sisteminin İşleyişi

-İthalat Faktoring Sisteminin İşleyişi

-Faktoring İşlemlerinin Hukuksal Boyutu

-Faktoring İşlemlerinin Vergisel Boyutu

-Satıcı Firma Açısından Muhasebe İşlemleri

​​

  • Dış Ticaret ve Ödeme Şekilleri Eğitimi

Dış ticaret bir ülkenin ekonomik yönden gelişmesine, milli gelirinin artmasına, ülkeler arası ilişkilerinin iyileşmesine, ülkelerinin tanıtımına büyük katkıda bulunmaktadır.

Dış Ticaret işlemlerinde ödeme şekli alıcı ve satıcı tarafından sözleşme şartları oluşturulurken belirlenir. Ödeme şeklinin belirlenmesinde güven, finansman ihtiyaçları ve ülke riskleri gibi pek çok faktör rol oynar.

Ödeme yöntemlerinde anlaşmaya varılan ödeme yönteminin özelliklerine göre tarafların aldıkları riskler, sorumluluklar ve görevler değişkenlik gösterir. Bu nedenle ödeme yöntemi belirlenirken; ödeme yönteminin özellikleri ve beraberinde taşıdığı risklerin çok iyi bilinmesi gerekir.

Eğitimde, Kambiyo mevzuatı, Peşin Ödeme, Vesaik Ödeme, Mal Mukabili Ödeme, Kabul Kredili İşlemler, Akreditifli Ödeme, Akreditif Çeşitleri gibi konulara yer verilmektedir.

  • Finansçı Olmayanlara Finans Eğitimi

Kurumların faaliyetlerinin devamlılığı ve projelerinin uygulanabilirliği açısından en önemli faktörlerden biri olan finansal yönetim hakkında eğitime katılanları bilgilendirmek, finans piyasasının temel kavramları konusunda bilgi vermek, ve bu bilgileri iş yaşamında da etkin bir şekilde kullandırabilmek eğitimin temel amacıdır. Eğitimde temel finans matematiği, finansal piyasa riskleri, temel finansal tablolar ve ilkeleri, işletme sermayesi yönetimi, finansal analizde kullanılan başlıca teknikler ve uygulamalar anlatılacaktır. 

  • Yöneticilere İleri Finans Eğitimi

Gelişen ekonomik durumlardan ve ülkemizde iç ve dış sebeplerden dolayı krizlerin sıklıkla yaşanmasından, yöneticiler ve işletme sahiplerini hızlı kararlar almak durumunda bırakmaktadır.Bu nedenle yöneticilerin işletmelerini yürütebilmeleri, aynı zamanda hızlı karar alabilmeleri için temel düzeyde finansal bilgilere sahip olmaları gerekmektedir. Finansal tabloların ne olduğu ve nasıl okunması gerektiği bu noktada önem kazanmaktadır. Özellikle ülkemizde, KOBİ yöneticilerinin üretim ve satışa odaklanması nedeniyle zaman zaman finansal yönetimi göz ardı etmektedirler. Bu eğitimin amacı; risk kontrolü, borç ve varlıkları yönetme konusunda daha bilinçli kararlar verilmesini sağlamak üzere finansal tabloları anlatmak, yorumlamaya yardımcı olmak, karar vericilere, çalışmalarında destek olmaktır.

  • Stratejik Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi

Günümüzde şirketler için en önemli iş müşteri yaratmaktadır. Büyük ve yüksek karlı marjlara sahip olan şirketlere geçmişten günümüze gelişlerine bakıldığında bu büyümenin sadık müşteri yaratılarak oluşturulduğunu görülmektedir. Müşteriler şirketlerin var olma nedenleridir.

Müşterinin yaratılması önemli olduğu kadar bunu sürekli kılıp müşteriyi elde tutmak da önemlidir. Bunun için firmaların sürekli olarak yeni pazarlama stratejileri uygulamaları gerekmektedir.

Eğitimin amacı; rekabet gücünü arttırıcı stratejik yaklaşım ile ürün, marka ve pazarlama araçlarını yönetmeye dair akademik yaklaşımlı bilgi aktarımı, vaka analizleri ile zenginleştirilmesinin sağlanmasıdır. İyi bir imaj yaratma konusunda profesyonel yardım alan pazarlama-satış çalışanları, yükselen özgüvenleriyle birlikte, sahip oldukları bilgileri beceriye, becerilerini ise başarıya dönüştürebileceklerdir.

  • Kurumsal İmajımız Kurum Kültürü Eğitimi

Eğitimin amacı, katılımcıların çalıştıkları kurumun önemli bir parçası olduklarını göstererek, kurumlarıyla aynı misyon ve vizyonu benimsemeleri ve aynı hedefe hizmet ettikleri takdirde hem kendilerine hem de kurumlarına artı değerler katacaklarını göstererek aidiyet duygularının geliştirilmesinin sağlanmasıdır.

Eğitimde, kurum hedeflerinin tespiti, üst yönetimin kültür oluşumu, beyaz yakalılarda kültür oluşumu, örgütsel verimlilik, kültürün kalıcı hale getirilmesi, sistemler, bireysel alışkanlıkların kazandırılması yöntemleri, şirket kültürü, rekabet için kültürün önemi, kültürün nasıl oluşturulması gerektiği ve hangi sektör hangi kültürü oluşturmalı gibi konulara yer verilmektedir. Yöneticiler, uzmanlar, mühendisler ve ilgili birim çalışanları hedef gruptadır.

  • Eğiticinin (İşbaşı Eğitim veren Yöneticilere) Eğitimi

Topluluk önünde sunum yapan ve/veya eğitim veren bireylerden işini daha profesyonel yapmak isteyenler, uzun yıllar eğitimci olmasına rağmen yeniliklere ve değişimlere ayak uydurmak isteyenler ve çalıştığı kurumlarda, kurum içi eğitim görevini yüklenecek kişiler için ideal bir eğitim olacak olan bu eğitim ile katılımcılar; eğitim süreci ve kurum içinde etkili iletişim kurabilme, kurum içi belirlenen bir konuda eğitimi planlayabilme, planlanan eğitimi uygulamalı olarak yürütme, uygun sunum tekniklerini kullanabilme, eğitimin amacına uygun görsel ve işitsel materyaller geliştirme, yapılan eğitimi uygun ölçme araç ve yöntemleri ile değerlendirme, yapılan eğitimin etkililiği ve verimliliği hakkında geri bildirim sağlayabilme ve tüm süreci kurumun hedefleri doğrultusunda raporlayabilme becerilerine sahip olacaklardır.

Eğitimde; yetişkin eğitimi, yetişkinlerin temel özellikleri, yetişkin eğitiminin temel ilkeleri, iletişim hedeflerini belirleme, görsel öğelere dayalı dinleme, iletişimdeki paradigmalar, ses ve dilin kullanılması, başarılı toplantılar düzenlemek için stratejiler, eğitim ihtiyacını belirleme, eğitim hedeflerini belirleme, eğitime uygun içerik seçimi ve yapılandırılması, uygulanan eğitimin değerlendirilmesi, model, strateji, yöntem ve teknik kavramları arasındaki ilişki, öğretim yöntem ve tekniklerini seçerken dikkat edilecek ilkeler, etkili sunum becerileri ve kullanımı, araç gereç kullanımının öğretimdeki yeri ve önemi, materyal sunumunun temel ilkeleri, ölçme, değerlendirme kavramı, süreç odaklı değerlendirme araçları geliştirme ve değerlendirme ilkeleri konularına yer verilmektedir.

  • Şirketlerde İç ve Dış İtibar Yönetimi Eğitimi

İtibar Yönetimi tüm sektörleri ilgilendiren ve kuruluşları kendine çeken önemli bir anlayışı temsil etmektedir. Bir kuruluşun itibarı çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Marka yönetimi, şirket kültürü, yönetim bilinci, sosyal anlayışlar, şirketlerin sermaye yeterlilikleri kuruluşların itibarını önemli bir şekilde etkilemektedir. Kurum içi baskılar, yönetim felsefesi kültürü, etik değerlerin kaybı, iş yaşamının küreselleşmesi ve artan müşteri beklentileri nedenleriyle önem kazanmıştır. Eğitim sonunda katılımcılar; kurumsal yönetimin ne olduğu, kurum kültürü ve itibar olgusunun karşılıklı bağımlılığını kavramak ve bunun önemi, yönetim ve liderlik olgusuna dair bilgi edinme, kurumsal imajın nasıl oluşturulduğu ve ilkeleri, sosyal sorumluluk alan bilgisi ve imaj marka/kurum yönetimi hakkında bilgi sahibi olmuş olacaklardır.

  • Biz Olmanın Gücü, Etkin Takım Çalışması Eğitimi

Eğitimin amacı; katılımcıların etkin ekip olmanın gereklerini öğretmek ve ekip bilinci içinde olmanın gücünü keşfetmelerini sağlamaktır, kurumsal performans ve ekip olmanın ilişkisini fark etmelerini sağlamaktır. Bu eğitimin sonunda kurum içi bireysel rekabet ortadan kaldırılarak çalışanların ekip olarak hareket etmesi, kurumdaş olmaları hedeflenmektedir.

  • Yetenek Yönetimi Eğitimi

Eğitimde; yetenek nedir, yetenek yönetimi nedir, yetenek yönetimi için ihtiyaçlar, yetenekleri bulma, kuruma çekme, işe alma ve elde tutma ve yetenek yönetimi sisteminin tasarımı konularında bilgi verilmektedir. Bu eğitim ile iş hedefleri doğrultusunda yetenek Yönetimi stratejisinin oluşturulması ve önceliklerinin belirlenmesi, organizasyon için önemli olan kilit rollerin ve geleceğin liderlerinin belirlenmesi, potansiyel çalışanların belirlenmesi ve kariyer planlama, gelişim planlama ile yedekleme planlaması gibi konularda gerekli beceri ve yetkinliğin kazandırılması amaçlanmaktadır. 

  • Performans Yönetimi Eğitimi

Günümüz piyasa ortamında firmaların başarısı, tüm çalışanlarının performansına bağlıdır. Performans Yönetimi; hedefleri ve öncelikleri belirleyebilmeye, hedeflere odaklanarak ileriye yönelik plan ve projelerde başarılı olabilmeye olanak sağlamaktadır. Global strateji ve hedeflerin çalışanlar ile paylaşılarak sonuç odaklı çalışılan şirketlerde, performans yönetimi sayesinde tüm çalışanların ortak bir hedefe koşması amaçlanmaktadır.

  • Kurumsal Koçluk (Yönetici, Takım Koçluğu (Pazarlama-Satış), Yöneticilere Kurumsal Koçluk) Eğitimi

Bu eğitim sayesinde katılımcıların örneklerle kendilerini daha yakından tanımalarına, düşünce yapılarını anlamaya, problem çözmelerine etkin sorularla yardımcı olmaya, birlikte soru sorma ve öğrenme farkındalığına erişmeleri amaçlanmaktadır. Program, Temel koçluk yetkinlikleri, temel koçluk yaklaşımı, kurumsal koçluk, Farkındalık ve kendini yönetmek, gibi konu başlıklarını içermektedir. Katılımcılar, eğitimin sonunda temel koçluk yaklaşımlarını öğrenecekler ve koçluğu pratik ederek temel seviyede uygulayabileceklerdir.

  • Zihin Haritaları Eğitimi

Zihin haritası insan beynini çok daha etkin kullanmayı sağlayan, düşünce geliştirme, not alma ve iletişim aracıdır. Özellikle öğrencilerin okul ve öğrenme süreçlerini çok büyük katkı sağlamaktadır.Eğitimin amacı, katılımcılara beyinlerini daha verimli kullanarak düşüncelerini organize etme aracı olan zihin haritalama becerisini kazandırmaktır. Eğitimin sonunda katılımcıların; karşılaştıkları problemlerin çözümünde, karar vermeleri gereken konuları ve onunla ilgili bilgileri yazılı hale getirmede ve diğer düşüncelerini görsel olarak, verimli bir şekilde organize etme yeteneğine kavuşmaları arzulanmaktadır.

  • Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi  

Eğitimde; girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, işletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, iş planı kavramı ve önemi, iş modeli konularına yer verilmektedir. 

  • Öneri Sistemleri Eğitimi

Bireysel Öneri Sistemi, çalışanlarımızın bu yaratıcı fikirlerinin değerlendirilmesi ve uygulamaya konularak organizasyonun sürekli iyileştirilmesini sağlayan bir sistemdir. Takım çalışmalarına paralel olarak, bireysel aktivitelerin de teşvik edilmesi çalışanların kendilerini gerçekleştirmelerine imkan tanıyarak motivasyonlarının artmasını, organizasyona aidiyetlerinin pekiştirilmesini sağlamaktadır.

Organizasyonlarda, çalışanların yaratıcı fikirlerini teşvik eden, fikirlerin toplanması, değerlendirilmesi ve uygulamaya konulması, bu çabaların takdir ve ödüllendirilmesini sağlayacak bir bireysel öneri sisteminin tasarlanmasını, gerekli organizasyon yapısının kurulmasını, ilkelerin oluşturulmasını, sistemin izlenmesini ve geliştirilmesini sağlamak eğitimin temel amacıdır. 

  • Proje Yönetimi ve Proje Planlama Eğitimi

Proje, yapılması gereken bir görev demektir. Tespit edilebilir bir bitiş noktası vardır. Şirketlerde, proje genellikle bir grup insanın, belirli bir süre içinde, bir kerelik bir görev üzerinde çalıştığı, birbiriyle bağlantılı bir dizi faaliyet demektir.

Eğitim; proje yönetimi konusunda derinlemesine bilgi sahibi olarak uzmanlaşmak isteyen katılımcılara proje yönetim süreçlerini, bilgi alanlarını, proje yönetim standartlarını, araç ve tekniklerini detaylarıyla aktarmayı ve örnekler ile uygulamayı amaçlar.

​​

bottom of page