
İnsan ihtiyaçlarının en başında gelen gıda tüketimi, aynı zamanda insan sağlığını da en çok etkileyen faktörlerden biridir.
Tüketicilerin üretici firmalardan en önemli beklentisi talep etmiş oldukları gıda ürünlerinin sağlıklı koşullarda üretilmesi ve saklanmasıdır. Gıda sağlığı ve güvenliği sorumluluğunu üstlenen firma yetkilileri ise, gıda güvenliği eğitimine öncelik vererek bu talebi karşılamalıdır.
ISO 22000 standardına göre gıda güvenliği, mutlak ve değişmez bir kalite parametresidir. Gerekli şartları sağlamak, tüketicilere sağlıklı ve güvenilir gıdalar temin etmek için üretici firmaların bu sistemi kurması ve firma personellerinin bu konu hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, tüm gıda güvenliği yönetim sistemi standartlarını harmonize eden, uluslararası bir standarttır. ISO 22000 belgesi, HACCP belgesi ihtiyacı olan kuruluşlar tarafından tercih edilmekte olup HACCP eğitimi ihtiyacı olan kuruluşlar ISO 22000 eğitimlerine de katılmaktadır.
İletişim, sistem yönetimi, gıda güvenliği risklerinin ön koşul programları ve HACCP planları ile sistemin yönetilmesi ISO 22000'in ele aldığı konuların başındadır.
Eğitimde, 22000 standardının temel özellikleri, faydaları, gereklilikleri, amacı ve içeriği konularında bilgi verilmektedir.